Scheveningen Zandvoort Marathon wordt georganiseerd door SportSupport

Monsterlijke editie Scheveningen Zandvoort Marathon

By | Nieuws | No Comments

Afgelopen zondag 18 maart was alweer de 11e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon. Alle deelnemers gingen letterlijk het gevecht aan met de wind want met windkracht 5/6 tegen en met een gevoelstemperatuur van -10, was dit een van de zwaarste edities ooit.

Om 11.00 uur klonk het startschot zowel in Scheveningen als in Zandvoort. In Scheveningen begon met aan de monsterlijke toch van 42 km in een rechte lijn, langs de kust richting Zandvoort. De harde wind en de lage temperaturen weerhielden de lopers niet om toch deze ultieme uitdaging aan te gaan. Onderweg waren veel waterposten, bemand door vrijwilligers, waar de deelnemers iets konden eten of drinken.

Dit jaar zijn er 2 nieuwe afstanden toegevoegd namelijk de halve marathon en 10 km. Deze 2 afstanden starten en finishten in Zandvoort bij Rapa Nui. Het eerste stuk van deze 2 routes ging ook over het strand richting IJmuiden. Waar de 10 km na ruim 2 km de Kennemerduinen in ging. De halve marathon liep een stuk verder over het strand en stak daarna de duinen in. In de Kennemerduinen waren sommige stukken in de luwte en met het zonnetje erbij was het aangenaam lopen. “Het waren 2 prachtige maar pittige routes” was een veel gehoorde uitspraak van de deelnemers.

De kinderteams vonden het super gaaf om mee te lopen. Voor de kinderen was het ook veel zwaarder dan normaal, maar door elkaar aan te blijven moedigen en het vele wisselen haalden ze allemaal voldaan de eindstreep. Alle kinderteams liepen voor het goede doel; Reddingsbrigade Nederland. Iedereen liep deze editie voor een veilig en schoon strand en er is maar liefst € 3000,- opgehaald. Team Scorpions mag zich het beste fundraising team noemen. Met een bedrag van ruim € 2000,- sleepten ze deze mooie titel in de wacht.

De winnaar van de individuele marathon was Haarlememmer Tim Vreeburg in een tijd van 3:31 uur.  Bij de dames kwam Elsbeth Haasnoot als eerste over de streep in een tijd van 3:58 uur. Robert Nonner en Diana Iprenburg-Hendriksen waren de snelste op de halve marathon. De 10 km werd het snelst afgelegd door Rixt Siebinga en Johan Ruiten.

Deelnemers hebben ondanks de zware omstandigheden een geweldige editie beleefd en beloofden de organisatie SportSupport volgend jaar weer aan de start te verschijnen. Maar dan wel zonder de stormachtige wind.

Kledingadvies voor zondag

By | Nieuws | No Comments

De 11e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon beloofd weer een mooie te worden.
Bij deze unieke strandmarathon ga je de strijd aan met de elementen van de natuur. Gelet op de weersomstandigheden, vragen we je aandacht voor volgende:

– meerdere lagen zijn beter dan één dikke laag kleding. Draag muts en handschoenen.
– ook bij koud weer is het verstandig om voldoende te drinken.
– er zijn meerdere verzorgingsposten onderweg! Let goed op en mis deze niet.
– neem zelf ook eten en/drinken mee. Denk bv. aan gels, energiereep.
– voor de marathondeelnemers is het verplicht om het fluorescerende hesje met het daarop bevestigde startnummer te dragen. De organisatie, EHBO en Reddingsbrigades kunnen je hierdoor herkennen en je in de gaten houden. Alles voor jouw gezondheid en veiligheid!

De ultieme uitdaging: Scheveningen Zandvoort Marathon! Inschrijving 11e editie geopend

By | Nieuws | No Comments

Op zondag 18 maart 2018 wordt voor de 11e keer de Scheveningen Zandvoort Marathon georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de halve marathon en de 10 km. Met deze toevoeging krijgen nog veel meer hardlopers de kans om te ervaren hoe gaaf het is om over het strand en door de duinen te lopen. De inschrijving is open, dus pak deze unieke kans.

De Scheveningen Zandvoort Marathon is een speciale strandmarathon, de enige marathon met een volledige afstand van 42,195 kilometer over het strand. Voor de loper een bijzondere belevenis want je weet niet wat het parcours brengt en wat je onderweg tegenkomt. Deelnemers gaan in gevecht met de elementen van de natuur en met zichzelf.

Dit jaar zijn een aantal nieuwe afstanden toegevoegd. “Door het toevoegen van deze afstanden bieden wij nog meer deelnemers de kans om deze unieke loop te ervaren en het zware parcours te trotseren. De deelnemers gaan op de 10 km en de halve marathon in gevecht met het zand en de pittige duinen. Het belooft een prachtige route te worden. Daarnaast hebben we dit jaar ook een bedrijvenloop. Dit is voor bedrijven een uitgelezen kans om collega’s en/of relaties op een sportieve manier te verbinden. Maar de bedrijvenloop is ook geschikt voor vriendenteams of verenigingen.” Aldus Stefan Schilder, coördinator Scheveningen Zandvoort Marathon

Schilder: “Een speciaal onderdeel van de Scheveningen Zandvoort Marathon is de KidsRun. Het is de enige KidsRun in de wereld waar de volledige marathonafstand van 42,195 km over het strand gaat. De kinderen lopen de marathon in estafettevorm. Een enorme prestatie natuurlijk. De primeur was vijf jaar geleden, twee teams uit Haarlem en uit Veenendaal liepen toen voor het eerst mee. Een daverend succes, zo blijkt, inmiddels is de Kidsmarathon uitgegroeid tot een bijzonder onderdeel van deze marathon.”

Het goede doel waar de kinderen voor lopen is Reddingsbrigade Nederland. “Een goed doel dat perfect aansluit bij deze strandmarathon. Wij lopen namelijk in hun werkgebied. Zij streven naar veilige en schone stranden. Dat is voor alle bezoekers van de kust natuurlijk belangrijk. Wij zijn blij en trots dat de Reddingsbrigade Nederland dit jaar dan ook het goede doel is van de KidsRun.” Aldus Schilder.

Zondag 18 maart 2018 om 11.00 uur klinkt het startschot van deze 11e editie. De inschrijving is geopend en is mogelijk via de website: scheveningenzandvoort.nl. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door SportSupport uit Haarlem.