PARCOURS

Het parcours van de Scheveningen Zandvoort Marathon is natuurlijk uniek. Maar wat kom je onderweg zoal tegen?

Verzorgingsposten hardlopers

Voor de hardlopers is er ca. om de 6km een verzorgingspost ingericht. Deze zijn voorzien van water, cola, thee, fruit en kleine versnaperingen.

10,2 km Zandvoort (startlocatie)
17,9 km Langevelderslag
24,5 km Noordwijk aan Zee
29,4 km Katwijk aan Zee
35,9 km Wassenaarseslag
42,195 km Pier van Scheveningen

Route Marathon

De startlocatie is op het strand, recht voor Strandpaviljoen Vooges. Het parcours loopt eerst 4,2 km in noordelijke richting Bloemendaal om vervolgens om te keren in zuidelijke richting naar Scheveningen.

De startlijn wordt na 8,4 km opnieuw gepasseerd, daarna worden achtereenvolgens Langevelderslag, Noordwijk, Katwijk en Wassenaarseslag gepasseerd en komt de finish in zicht onder de Scheveningse Pier.

Landschap en omgeving

De route loopt volledig over het strand langs de vloedlijn. Alleen bij Katwijk moeten de lopers even het strand af om over de uitwatering van de Oude Rijn te komen. Omdat de start bij laagwater plaatsvindt is het strand langs de kustlijn overwegend hard. Het strand kan echter steeds voor verassingen, zorgen zoals zachte plekken of ribbelig oppervlak. De loper moet anticiperen op doodlopende zandtongen, om niet terug te moeten lopen en om geen natte voeten te krijgen. Er is kleine kans op wind in de rug, omdat de meest voorkomende windrichting zuidwest is. Omdat het strand overal breed is kan iedereen ongehinderd lopen.

Kortom, geniet van het lopen, alsmaar rechtuit, geniet van het geluid van de golven en de geur van de zee. Welkom bij de Scheveningen Zandvoort Marathon!

Klik hier voor een plattegrond van het parcours van de Scheveningen Zandvoort Marathon.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

Schrijf je nu in!

INDIVIDUEEL

DUO

TEAM