PARCOURS

Het parcours van de Scheveningen Zandvoort Marathon is natuurlijk uniek.
Wat kom je onderweg zoal tegen?

Verzorgingsposten

Voor de hardlopers is er circa om de 6 km een verzorgingspost ingericht. Deze zijn voorzien van water, cola, thee, fruit en kleine versnaperingen.

Parcours marathon

De startlocatie is op het strand, recht voor Strandpaviljoen Culpepper. Het parcours loopt eerst in zuidelijke richting naar Scheveningen om vervolgens om te keren in noordelijke richting naar Zandvoort.

De route loopt volledig over het strand langs de vloedlijn. Alleen bij Katwijk moeten de lopers even het strand af om over de uitwatering van de Oude Rijn te komen. Omdat de start bij laagwater plaatsvindt is het strand langs de kustlijn overwegend hard. Het strand kan echter steeds voor verrassingen zorgen zoals zachte plekken of ribbelig oppervlak. Je moet anticiperen op doodlopende zandtongen, om niet terug te moeten lopen en om geen natte voeten te krijgen. Er is grote kans op wind in de rug, omdat de meest voorkomende windrichting zuidwest is. Omdat het strand overal breed is kan iedereen ongehinderd lopen.

Kortom, geniet van het lopen, alsmaar rechtuit, geniet van het geluid van de golven en de geur van de zee. Welkom bij de Scheveningen Zandvoort Marathon!

Parcours halve marathon | 10 km

Het zijn twee prachtige routes waarbij strand en de duinen worden afgewisseld. De combinatie van frisse zeelucht, doodlopende zandtongen, stroompjes, mul zand en hoge duinen zijn voor iedere deelnemer een grote uitdaging.

Parcours 10 km

Parcours 10 km

Parcours Halve Marathon

Parcours Halve Marathon

18 maart 2018

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie en op Instagram voor foto’s en filmpjes