MARATHON DUO ESTAFETTE

42 kilometer met mijn loopmaatje

Loop met twee lopers de hele marathon als estafette. Terwijl de één loopt, rijdt de ander op de mountainbike of rijdt naar een wisselpunt met de auto. Beleef hoe het is om de klassieke marathonafstand af te leggen, zonder zelf de hele 42,195 km te lopen. Ook geschikt voor gemiddeld geoefende lopers. Ambitieuze koppels kunnen juist weer een razendsnelle marathontijd realiseren. Je bepaalt zelf hoe je de 42 kilometer verdeelt, je bent vrij om meer of minder te lopen dan je partner. Maar liefst vijftig procent van de deelnemers doet bij latere edities opnieuw mee met de Scheveningen Zandvoort Marathon Estafette.

Met de mountainbike of met de auto?

Estafette met mountainbike

Eén teamlid loopt, terwijl de ander meefietst op de mountainbike. Wissel zo vaak als je wilt van start tot finish. Je bent de hele race samen. Check onze website voor verhuur adressen van mountainbikes. Dit is de leukste manier om de afstand van Zandvoort naar Scheveningen af te leggen.

Estafette met auto

Eén teamlid loopt, terwijl de ander met de auto rijdt via de weg (niet over het strand) naar een volgende verversingspost. Daar wissel je. Dit is een meer comfortabele mogelijkheid om de marathonafstand af te leggen. Er kan alleen bij de verversingsposten gewisseld worden omdat die zich bevinden bij een strandopgang.

Let op! Je regelt zelf het vervoer en de wissels.

Wisselplaatsen

Er zijn vijf locaties langs het parcours waar verversingsposten zijn en waar estafettelopers kunnen wisselen. De wisselplaatsen zijn:

8,4 km Zandvoort (start locatie)
17,3 km Langevelderslag
23,9 km Noordwijk aan Zee
28,7 km Katwijk aan Zee
35,3 km Wassenaarseslag

* De start is eveneens de 8,4 km-passage, doordat er eerst een loop in noordelijke richting (4,2km noord, en 4,2km zuid) wordt gemaakt, om daarna naar Scheveningen te lopen om de volle 42,195 m te bereiken.

Deelnamebedrag

DUO Estafette                       €100,-

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

Schrijf je nu in!

INDIVIDUEEL

BEDRIJVENLOOP