MARATHON TEAM ESTAFETTE

De kust is vandaag van ons

De marathon afleggen met vrienden of collega’s?

Loop met een team van drie tot zeven personen de hele marathon als estafette. Afwisselend loopt één van de teamleden, terwijl de anderen uitrusten op de mountainbike of in de auto.

De teams delen de marathon naar eigen wens in. Sterke lopers kunnen meer afwisselingen doen dan de minder sterke. Daardoor is de team estafette zeer geschikt voor gemiddeld geoefende lopers. Maar liefst vijftig procent van de deelnemers neemt bij latere edities opnieuw deel aan de Scheveningen Zandvoort Marathon Estafette. Na 42 kilometer samen met je vrienden over de finish komen in Scheveningen is een onverslaanbaar gevoel.

Met de mountainbike of met de auto?

Estafette met mountainbike

Eén teamlid loopt, terwijl de anderen mee fietsen op de mountainbike. Wissel zo vaak als je wilt van start tot finish. Je bent de hele race samen. Een beperkt aantal mountainbikes is via de organisatie voor de dag te huren. Dit is de leukste manier om de afstand van Zandvoort naar Scheveningen af te leggen.

Estafette met auto

Eén teamlid loopt, terwijl de anderen met de auto rijden, via de weg (niet over het strand) naar een volgende verversingspost. Daar wisselt het team van loper. Dit is een meer comfortabele mogelijkheid om de marathonafstand af te leggen. Er kan alleen bij de verversingsposten gewisseld worden.

Let op! Je regelt zelf het vervoer en de wissels.

Wisselplaatsen

Er zijn vijf locaties langs het parcours waar estafetteteams kunnen wisselen. De wisselplaatsen zijn:

8,4 km Zandvoort (start locatie)
17,3 km Langevelderslag
23,9 km Noordwijk aan Zee
28,7 km Katwijk aan Zee
35,3 km Wassenaarseslag

* De start is eveneens de 8,4 km passage, doordat er eerst een “loop” in zuidelijke richting (4,2km noord, en 4,2km zuid) wordt gemaakt, om daarna naar Scheveningen te lopen om de volle 42,195 m te bereiken.

Deelnamebedrag

TEAM Estafette 3 –7 lopers    €150,-

Schrijf je team nu in, bepaal de deelnemers pas later als je wilt.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

Schrijf je nu in!

INDIVIDUEEL

BEDRIJVENLOOP